Sivil Savunma ve İtfaiyecilik (İÖ)

Dili Türkçe
Bölüm Başkanı (yada Eşdeğeri) Öğr. Gör. İbrahim Halil ÇELİK
Süresi (Yıl) 2
İkinci Öğretim Yok
Kontenjanı Normal Öğretim: 40+1
Staj Durumu Var
Mezuniyet Ünvanı Sivil Savunma ve İtfaiye Teknikeri
ÖSYM Tipi TYT
Ders İçerikleri Tıklayınız

Program Hakkında Bilgi:

Bir itfaiye teşkilatının üyesi olarak, yangınlara karşı önlem alınmasını sağlayan, yangın söndürme ile yangından can ve mal kurtarma çalışmalarında bulunan, yangın dışında doğal afetler sonucu meydana gelen olaylarda arama, kurtarma ve ilkyardım müdahaleleri yapacak teknik elemanları yetiştiren bir Yükseköğretim programıdır.

Amaç ve Hedef:

Misyon: Sivil savunma ve itfaiyecilik alanında Dünyadaki teknolojiyi takip eden, tanıyan belirlenen ihtiyaçlara anında cevap verebilen, gerekli eğitim-öğretim yöntemlerini geliştiren güçlü, dinamik ve nitelikli mezunlar yetiştirmek.
Vizyon: Ulusal ve uluslararası alanda mesleki eğitim kalitesini yükselten yetiştirdiği profesyonel elamanlarla sivil savunma ve itfaiyecilik alanında en çok bilinen ve tercih edilen okul olmak.

Çalışma Alanları:

-Belediye itfaiye Teşkilatlarında

-Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinde

-Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüklerinde

-Otellerde ve Kamu Kurumlarında Yangın Güvenlik Bölümlerinde

-Hava Alanlarında ve limanlarında

-İtfaiye ve Yangın Güvenliği İle ilgili Malzeme üretim Firmalarında

-Organize Sanayi ve Endüstriyel Kuruluşların Yangın ve Güvenlik elemanı, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Teknikeri Olarak İstihdam Edilmektedirler.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Alanlar:

Bu Programdan Mezun olanlar gerekli koşulları sağladıkları takdirde fakültelerin veya Yüksekokulların (Lisans) Sosyal Hizmet, Acil Yardım ve Afet Yönetimi programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.

İbrahim Halil ÇELİK , Öğretim Görevlisi Sezer YALÇIN, Öğretim Görevlisi
Kemal TORPUŞ, Öğretim Görevlisi Yusuf CEDOĞLU, Öğretim Görevlisi