Artvin Meslek Yüksekokulu TRT Haberde..,.

13 Kasım 2019, Çarşamba 252

Artvin Meslek Yüksekokulu Mobilya Dekorasyon ve İç Mekan Tasarımı Programı Öğretim Elamanları Evren Osman ÇAKIROĞLU ve Gökhan BAYYURT, Osmanlı mimarisinin ön planda tutulduğu Amasya da bulunan Mehmet Paşa Cami minberi örnek alınarak taş işçiliğini ahşap işçiliğine dönüştürerek nadide bir çalışmayı gerçekleştirdiler.

Artvin Merkez Şehitler Köyü Cami minberi yapım aşamasında tamamen masif malzeme kullanılmıştır. Sopelli ve diş budak ahşap malzemeleriyle birlikte sanatsal bir görünüşe sahip olan minber teknik personelin ve bölüm öğrencilerinin de katkılarıyla bitme aşamasına gelmiştir. Şehitler Köyü Camsının dış ana kapısı, iç kapıları, mihrap, vaiz kursusu ve diğer dekoratif işlemleri yine Üniversitemiz tarafından yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir.

Bu eser de ve diğer çalışmalarda katkısı olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ'ye, Artvin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yaşar KOBYA'ya ve bu eserlerin yapımında emeği geçen tüm bölüm hocalarımıza, teknik personele ve öğrencilerimize teşekkür eder başarıların devamını dileriz.